L’aigua: patrimoni d’Olesa de Montserrat. Itineraris poètics. Volum II

llibre aigua

 

Títol: L’aigua: patrimoni d’Olesa de Montserrat. Itineraris poètics. Volum II

Autor: Miquel Guillamón Casanovas i Joan Soler Gironès

Edita: Comunitat Minera Olesana Sccl

Any de publicació:Abril del 2016


SINOPSI

L’Aigua: patrimoni d’Olesa de Montserrat. Itineraris poètics. Volum II, és el segon tom d’aquest projecte artístic i atrevit, en què s’hi barreja la poesia, l’art i la geografia de manera harmònica. Un llibre il·lustrat, diferent i innovador, allunyat de les guies convencionals.

En el primer tom s’hi poden trobar els poemes d’àmbit rural. En el present, podreu trobar 136 poemes repartits en sis itineraris d’àmbit urbà i un darrer itinerari imaginari sobre diferents temàtiques del municipi. En total podreu trobar set itineraris. La poesia està relacionada amb l’aigua, però també amb el patrimoni d’Olesa de Montserrat i amb els entorns més propers. Ambdós volums contenen 265 poesies i quinze recorreguts per gaudir del perfecte equilibri entre el paisatge i les paraules.

Hem trobat adient alimentar el llibre amb la nostra recerca personal, rescatant històries, fets, records i també aportant algunes imatges inèdites per tal de preservar i enriquir els coneixements locals. També hem reflectit algunes de les històries contingudes pels fulls de l’Arxiu Històric Municipal, que ens han explicat i que escassament han vist la llum. Tampoc hi falta una gran aportació fotogràfica de diversos autors per tal d’obtenir algunes mirades del paisatge inusuals i atípiques.

presentació segon volum (7).jpg

presentació segon volum (2)

presentació segon volum (3)

presentació segon volum (5)

presentació segon volum (6)

presentació segon volum (8)

presentació segon volum (9)